15 september 2017 Denise 0Comment

Zelf word ik altijd blij van een recept dat mij eigenlijk niet teveel moeite kost, maar wat er toch als heel wat uit ziet. Zo ook dit recept van kip met mozzarella, tomaat en bacon uit de oven met gewokte wilde spinazie, kastanje champignons en rode ui. Ik heb de kip enkel belegd met mozzarella en tomaat voor ik hem in de oven deed, maar je kunt er ook voor kiezen een extra smaak toe te voegen als groene of rode pesto. Hier smeer je de kip dan eerst mee in voor je hem verder belegd.

Nodig?

  • 2 kipfilet
  • 1 bol mozzarella
  • 1 tomaat
  • 4 – 6 plakken┬ábacon
  • 300 – 500 gram wilde spinazie
  • bak kastanje champignons
  • 1 of 2 rode uien
  • teentje knoflook

Recept:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. We gaan namelijk direct met de kip beginnen. Het makkelijkst is om ze direct op de plaat of in de schaal te leggen waarin je ze in de oven wilt stoppen. Snijd vervolgens de mozzarella en de tomaat in plakken. Beleg de kip aan de bovenkant eerst met een laagje mozzarella en vervolgens met een laagje tomaat. Vervolgens leg je de plakken bacon over de kip heen en vouw je de uiteinden onder de kip. De kip kan vervolgens direct in de oven. Afhankelijk van hoe groot en dik de kipfilets zijn zal dit zo tussen de 15 en 20 minuten zijn. Vervolgens snijd je de kastanje champignons in plakken en de ui in stukken (niet te klein). Verwarm wat olie in de wok en pers de knoflook uit. Laat dit kort warm worden en voeg vervolgens de ui en champignons toe. Wordt de ui glazig en krimpen de champignons? Dan kun je de spinazie toevoegen. Ik doe dit vaak in delen, zodat er niet opeens een hele berg boven de wok uitkomt. De spinazie en de kip zullen zo ongeveer tegelijkertijd klaar zijn. Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *