22 augustus 2017 Denise 0Comment

Dit is eigenlijk mijn favoriete ontbijtje (en lunch) in de winter, maar met al deze druilerige dagen in de zomer maak ik nu ook nog wel eens mijn eigen carrot cake havermout. Zo’n lekker ontbijtje geeft mij altijd veel plezier en bijkomend voordeel is dat je er goed verzadigd door raakt voor langere tijd.

Nodig?

  • 40 gram havermout
  • soja melk
  • 3 dadels met pit (of 4 wanneer je van extra zoet houdt)
  • 50 gram geraspte wortel
  • 1/2 theelepel kaneel (of zoveel je lekker vindt)
  • 1 theelepel koek- en speculaaskruiden

Recept:

Zelf vind ik het altijd het makkelijkst om eerst alles klaar te zetten en te snijden. Begin dus met het ontpitten en in kleine stukjes snijden van de dadels. Daarna weeg je de havermout af en gooi je dit in een steelpannetje. Hier schenk je soja melk op tot alles het onder water staat. Vervolgens zet je de havermout op middelhoog vuur en roer je net zo lang tot het pap wordt. Denk er om dat je het geheel niet laat koken, dit ziet er niet zo lekker uit. Is de havermout klaar voeg je de kruiden toe, even roeren en vervolgens de geraspte wortels (goh die misten we al bij het snijden, maar ik koop lekker makkelijk een zakje met peen julienne. Hier kan ik 3x mee doen). Ready? Dan mag je ook de stukjes dadel toevoegen, goed mengen en nog even op laag vuur alles lekker warm laten worden. Dan rest niks meer dan genieten. Zelf doe ik dit graag met een grote mok thee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *