27 februari 2017 Denise 0Comment

Dit weekend stonden de verspakketten van Albert Heijn op de planning. Al eerder maakte ik de pompoensoep, wat toch wel een makkie bleek. Daarom wilde ik nu ook wel wat andere gerechten proberen.

Op vrijdagavond kwam oma bij ons eten. Omdat ze absoluut niet van laf eten houdt kozen we de Turkse groentekebab uit. Het enige dat je zelf nog hoeft toe te voegen zijn pita broodjes en Griekse yoghurt. Gelukkig hebben ze tegenwoordig ook bij onze AH standaard spelt pita broodjes in het assortiment. Gezond en persoonlijk vind ik de spelt variant wel zo lekker. Met de boodschappen in huis kon het koken beginnen. Eerst het snijwerk, dan wat husselen in een ovenschaal en vervolgens 3 kwartier wachten tot alles klaar is. Simpel toch? Wel moet je ondertussen nog even de tomaten … prut? salsa? salade? klaarmaken, maar dit is eigenlijk ook niet meer dan wat snij en roer werk en hetzelfde geldt voor de knoflooksaus. Het resultaat was dit heerlijke broodje, waar we allemaal van hebben zitten genieten.

Ook op zaterdag stond er een verspakket op het menu. Ditmaal de Thaise groene curry. Groenten, kip, currypasta en rijst. Klinkt spannend. Vooral het kip gedeelte. Ik vind kip heerlijk, maar het snijden, daar waag ik me niet aan. Zoals de kip aanvoelt, jak. Gelukkig heb ik een hele lieve vriend die mij op dit soort momenten uit de brand helpt. Verder is ook dit weer een makkelijk recept, alles roerbakken, de boel nog even laten pruttelen en zorgen dat je genoeg rijst kookt. En het was weer lekker! Hoe kan het ook anders. Zowel zoet als pittig. En het mooie van alles is, is dat het genoeg is voor 3 personen en ik de restjes maandag heerlijk als lunch op kan eten!

Zondag besloot ik weer pompoensoep te maken voor de komende week. Heerlijk als tussendoortje met een klein beetje ricotta erdoor. De vorige keer was ik iets te royaal met de cayennepeper, dus ik deed het deze keer wat rustiger aan. Hetzelfde gold voor de hoeveelheid die de blender in één keer aan kan. De afgelopen keer zag de keuken er niet zo gezellig meer uit. Met deze herinneringen in het achterhoofd begon ik met het snijwerk. Weer die pompoen. Daar begon ik dus maar als eerste mee. Na de wortelen is de gember aan de beurt. Helaas, deze is beschimmeld. Eerst maar weer naar de winkel. Helaas verkopen ze enkel grote stukken, die net zo duur zijn als het hele verspakket, dus ik besloot voor deze keer een potje met poeder te kopen. Verder ging er gelukkig niks meer mis, behalve mijn eigen geknoei. Het resultaat is dat ik voor vier dagen een lekkere beker soep heb.

Die verspakketten van de Albert Heijn zijn dus zo gek nog niet. Makkelijke recepten en als alles goed gaat geen gedoe meer. Dit is op een inspiratieloze dag zeker voor herhaling vatbaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *