1 maart 2017 Denise 2Comment

Met het gure weer van de afgelopen dagen dwalen mijn gedachten maar al te graag af richting zonnige oorden, vakantie en vrijheid. Helaas zit dat er nu nog even niet in, maar ik pak zo nu en dan wel even een genietmomentje. Een lekkere grote mok thee en een warm broodje, die mij aan de komende zomervakantie doet denken. We gaan dan hopelijk naar Italië! Toscane, dat lijkt mij wel wat. Dit italiaans getinte broodje is eigenlijk heel simpel, meer dan een gril, mes en wat ingrediënten en een klein beetje tijd ben je eigenlijk niet nodig.

Nodig?

  • 4 plakken speltbrood
  • rode of groene pesto
  • 1/2 – 1 bol mozzarella
  • 1 tomaat

Recept:

Je neemt 2 plakken brood waar je zelf gek op bent. In dit geval kies ik voor het liefde & passie speltbrood van de Albert Heijn (hier doe ik graag mijn wekelijkse boodschappen). Eén kant besmeer je rijkelijk met pesto. Zelf ga ik vaak voor een rode pesto variant, maar met groene pesto (bijvoorbeeld truffel pesto) is hij ook heerlijk! Vervolgens snijd je een tomaat in plakken waarvan je zo’n 3 stuks op je broodje legt. Hierover komen een aantal lekkere plakken mozzarella, het andere broodje er boven op en hij is klaar om tussen de gril te stoppen. Zelf leg ik hem altijd tussen een bakvelletje zodat je geen boter of vet nodig bent om de gril mee in te smeren.

Buon appetito!

2 thoughts on “Lunchen met een Italiaans tintje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *