3 maart 2017 Denise 0Comment

Heb je zin in chocolade, maar dan net even wat anders? En wil je het liefst niet een ongezonde reep in 1x naar binnen werken? Dan zijn deze chocolade rijstwafel koekjes misschien wel dé uitkomst. Bij de Albert Heijn heb ik een tijd geleden deze chocolade gevonden van Björnsted. Geen rietsuiker, maar gezoet met kokosbloesemsuiker en daarnaast ook geen andere rare stoffen. Je snapt dat ik deze vaker gebruik!

Nodig?

  • 1 reep pure chocolade 80 gram (Björnsted)
  • 1 spelt rijstwafel

Recept:

Verkruimel de rijstwafel in een plastic zakje door er in te knijpen. Wel zo makkelijk, anders willen de kruimels zich nog wel eens verspreiden. Vervolgens smelt je de chocolade. Dit kan natuurlijk au bain-marie, zelf zet ik altijd even een schaaltje met de chocola in de oven. Wanneer alle chocolade is gesmolten roer je hier de verkruimelde rijstwafel doorheen en verdeel je het geheel over een aantal cupcake of andere kleine vormpjes. Zorg dat je laag zo’n halve tot hele cm dik is. Dit is natuurlijk ook een beetje afhankelijk van de grote van de kruimels. Vervolgens zet je de vormpjes in de koelkast en wacht je tot de chocolade uitgehard is. Zo heb je een heerlijk (redelijk) gezonde chocolade snack voor meerdere avonden, die ook nog eens makkelijk te maken is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *