5 maart 2017 Denise 0Comment

Sinds ik harvermout enige tijd geleden heb ontdekt probeer ik steeds meer receptjes van anderen uit waarin dit verwerkt wordt. Vanochtend besloot ik dat het tijd was om mijn eigen creatie te maken. En het werd jawel, een chocolade-havermout ontbijtje! Natuurlijk niet van het ongezonde soort, maar met pure biologische cacao van Fairtrade Original. Het resultaat was een heerlijk, maar machtig chocolade ontbijtje met blauwe bessen en frambozen (de aardbeien zijn puur voor de show).

Nodig?

  • 45 gram havermout
  • soja melk
  • half kopje diepvriesfruit blauwe bes en framboos
  • eetlepel cacaopoeder
  • 1/2 schepje JP of vanille eiwitpoeder (kun je eventueel ook weglaten)

Recept:

Doe de havermout in een steelpannetje en giet hier net zoveel soja melk over tot het net onder staat. Verwarm de havermout tot het dik begint te worden, dus bijna tegen de kook aan. Voeg het eiwitpoeder en de cacao toe aan je havermoutbrij. Spatel als laatste het diepvriesfruit er doorheen en laat het nog even kort op laag vuur staan zodat het fruit ook helemaal ontdooit. Zo heb je in korte tijd een heerlijk ontbijtje waar je zonder schuldgevoel van kunt genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *