13 maart 2017 Denise 0Comment

Dit weekend stond hij eindelijk weer op de planning. Mijn gezonde pasta receptje, dit keer met spelt tagliatelle. Normaal gebruik ik spelt penne, maar dit had ik nog in huis en ik was hier ook wel heel benieuwd naar! En hij was weer lekker. Dit recept voor een goed gevulde pasta met spinazie en ricotta is voldoende voor zo’n 3 personen, of twee grote eters.

Nodig?

  • 250 gram spelt tagliatelle (normaal bij 2 personen 180 – 200 gram spelt penne)
  • 1/2 – 3/4 pot ricotta (180 gram ongeveer)
  • 2 paprika’s
  • bak kastanje champignons
  • bosje bosui
  • 1 of 2 rode uien
  • 300 gram wilde spinazie
  • 1 of 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • geraspte mozzarella

Recept:

Zelf vind ik het handig om van te voren vast alles te snijden. De paprika in stukjes, de champignons in plakjes, bosui snijden we helemaal op! en we snipperen de uitjes, maar niet al te klein. Dan begint het leukste deel, het koken! Heerlijk wanneer je alleen al de knoflook verhit. Dus… Verhit wat olijfolie in de pan en pers de knoflookteentjes. Wacht even tot het heerlijk ruikt in de keuken en voeg dan de paprika, bosui en ui toe. Roerbak dit kort en voeg dan de champignons toe. Afhankelijk van de kooktijd van de pasta (zo’n 11 – 13 minuten) zet je deze nu ook op. Zijn de kastanje champignons mooi geslonken? Dan gaan we de spinazie in delen toevoegen. Alles tegelijk past bij mij namelijk nooit! Wanneer alle spinazie in de pan zit en je groente prut er goed uit ziet voeg je de ricotta toe. Deze roer je door het mengsel heen. Dit laat je nog even staan zodat de ricotta ook lekker opwarmt. Ondertussen gaat vast de kookwekker en kun je de pasta afgieten. Klaar? Dan voeg je de pasta aan de groente toe (mits je pan dit qua formaat toelaat) en roer je alles goed door elkaar. Opscheppen maar!

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *