14 maart 2017 Denise 0Comment

Elk jaar komt het weer naar boven ‘we eten met z’n allen teveel zout’. Minder zout innemen is echter niet zo makkelijk als je zou denken. Het zit namelijk in heel veel van ons (verpakte) voedsel verwerkt. Daarom wat kleine tips om je zoutinname te verminderen.

  1. Eet verse producten en maak zelf je sausjes etc. in plaats van kant-en-klare maaltijden en middelen uit de supermarkt te halen. Verse producten hebben vaak geen smaakversterker nodig, dus dan kun je het zout mooi achterwege laten
  2. Viskruiden? Een bepaald kruidenpotje voor je vlees? Kijk eens op de achterkant naar de ingredi├źnten lijst en maak je eigen kruidenmengsel waarbij je het zout achterwege laat. Paprika, kurkuma en koriander doen ook een hoop! Ik heb inmiddels een hele hoop kruiden in de kast, van de supermarkt maar ik haal ze ook regelmatig van de markt.
  3. Probeer een andere bereidingswijze uit. Doe je altijd standaard wat zout bij de gekookte aardappelen? Doe eens makkelijk en leg de aardappelen (ongeschild) in een ovenschaal. Heerlijk en zonder zout.
  4. Kun je echt niet zonder zout? Probeer dan eens een low-salt variant van bijvoorbeeld de Albert Heijn, hier zit minder natrium in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *