16 maart 2017 Denise 0Comment

Eerder schreef ik al over de Björnsted chocolade 92% bij de Albert Heijn die enkel bestaat uit cacaomassa, cacaoboter en kokosbloesemsuiker en deze week heb ik hier weer een nieuw receptje bij. Heel simpel en moeilijk om vanaf te blijven voor degenen die zowel fan zijn van pindakaas als chocolade, een chocolade-pindakaas koek!

Nodig?

  • 80 gram chocolade
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 2 eetlepels agavesiroop
  • 175 gram gemengde ongezouten noten
  • een handje biologische rozijnen

Recept:

Smelt de chocolade en kokosolie samen in een bakje en meng dit. Maal ondertussen de noten. Zelf gebruik ik hier mijn altijd handige blender voor. Meng vervolgens de noten door de pindakaas en siroop. Lekker stevig mengsel? Dan mag je chocolademengsel er ook door. Nog even de armspieren ligt gebruiken en zorgen dat alles goed gemengd is. Giet het vervolgens in een vorm naar keuze en strooi de rozijnen er over uit. Zet het in de koelkast en dan rest je nog maar één ding: geduld. Het heeft namelijk wel eventjes nodig om op te stijven in de koelkast. Zo kun je een tijdje vooruit met een heerlijke middag of avondsnack!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *