29 maart 2017 Denise 0Comment

Dit nasi met ei recept gebruik ik regelmatig. Ik eet rijst zowel als lunch als avondeten. ’s Avonds vervang ik het ei ook nog wel eens voor kippengehakt of voeg dit extra toe. Dan kruid ik het tijdens het rullen met kurkuma zodat het gehakt de kruiden vast wat opneemt. Natuurlijk kun je dit ook doen met stukjes kipfilet of ander vlees. En zijn er ook nog vele andere kruidencombinaties mogelijk. Het is dan ook een erg makkelijk basisrecept; ei, groenten, rijst en eventueel kip, welke je vervolgens helemaal naar je eigen smaak kunt klaarmaken.

Nodig

  • 2 of 3 eieren
  • scheut melk
  • 70 gram rijst
  • 200 gram Italiaanse groenten (roerbakmix)
  • kurkuma
  • paprika poeder

Recept:

Zet water op het vuur, weeg de rijst af en zodra het water kookt gooi je de rijst er in. Klop vervolgens de eieren in een schaaltje met een scheut melk. Verhit wat olie in een pan en voeg het eimengsel toe. Dit kan prima op middelhoog tot hoog vuur. Begint de onderkant van het ei al een wat vastere vorm te krijgen? Prak dan lekker in de rondte. Dit herhaal je tot alle ei geruld is. Bang om je pan te beschadigen? Dan kun je ook een spatel gebruiken. Strooi verder wat paprika poeder over je ei en als het klaar is voeg je de roerbakgroenten toe. Vervolgens roerbak je het geheel nog even op middelhoog vuur tezamen met wat kurkuma. Voeg de rijst toe en gebruik indien nodig nog wat extra kurkuma of andere kruiden om het geheel op smaak te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *