4 april 2017 Denise 0Comment

Deze kipburger is er eerlijk gezegd wel eentje waar ik echt trots op ben! Toen ik net samenwoonde heb ik wel eens geprobeerd de gehaktballen van mijn moeder na te maken. Ondanks dat ik het precieze recept heb krijg ik ze niet net zo heerlijk als dat zij ze kan maken. Zo stom! We eten ze dus ook bijna nooit, behalve wanneer ze twee over heeft en ik die mee mag nemen tot grote teleurstelling van mijn vader. Maar nu heb ik zelf een recept waarmee ik overheerlijke hamburgers van kippengehakt kan maken en waarmee ik eerlijk waar de strijd mee durf aan te gaan tegenover mijn moeders gehaktballen! (Ik hoop niet dat ze dit leest, haha). Het mooie is, ze zijn nog gezond ook!

Nodig?

  • 300 gram kippengehakt
  • 3 tl paprikapoeder
  • 3 tl koriander
  • 3 tl kurkuma
  • 10 slingers aan de pepermolen
  • 1 rode uikippengehakt, koriander, rode ui, paprikapoeder, kurkuma

Recept:

Snipper het rode ui en kneed deze tezamen met de kruiden door het gehakt heen. Lekker werkje he? Heb je een mooie bol gehakt verdeel deze dan in 2 helften. Maak even je handen schoon of vraag een lief kamergenootje om een koekenpan met een flinke scheut olijfolie op het vuur te zetten. Leg je twee ballen gehakt hierin en druk ze ‘plat’ tot een lekkere dikke hamburger van een ruime centimeter of 3. Bak vervolgens beide kanten op hoog vuur voor een minuut of 2-3, tot je een mooie bruine korst al krijgt. Vervolgens bak je beide kanten nog 10 tot 15 minuten op laag vuur. Controleer voor je ze uit de pan haalt wel even of ze helemaal gaar zijn van binnen. Ze zijn héél lekker op een speltbolletje met wat geraspte mozzarella!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *