7 april 2017 Denise 0Comment

Zin in iets van pasta maar dan liever met wat minder koolhydraten? Ga dan eens voor de courgette variant. Je kunt de courgette spaghetti zelf maken door met een dunschiller sliertjes van de courgette te snijden of door een spirelli te gebruiken. Teveel werk? Ga dan voor een voorgesneden variant van bijvoorbeeld de AH. Dat heb ik deze keer ook gedaan. Onderstaand recept voor courgette met kippengehakt is genoeg voor 3 porties. Zo kan ik er met mijn vriend van eten en kan ik een deel bewaren voor wanneer ik een keer alleen eet of iets lekkers tijdens mijn lunch wil. Invriezen kan ook prima.

Nodig?

  • 250 gram kippengehakt
  • kurkuma
  • 1.5 paprika
  • courgetti
  • 1 gele courgette
  • 1 of 2 rode ui
  • bak kastanje champignons
  • pastasaus

Recept:

Voor ik begin met koken snijd ik vast alle groenten voor en stop ik alle ingredi├źnten die nodig zijn voor de pastasaus vast in de blender. Vervolgens verhit ik wat olie op het vuur en doe ik het kippengehakt in de pan. Dit rul ik tot ik geen rood vlees meer zie en dan kruid ik het licht met kurkuma. Even goed door elkaar husselen en dan kun je alle groenten toevoegen. Roerbak het geheel een tijdje en wanneer je denkt dat het klaar is voeg je de pastasaus toe. Heb je nou vocht in de pan van de groenten voor je de pastasaus toevoegd? Giet het dan even goed af. Anders drijft je eten straks. Je zet het daarna op laag vuur. In een andere koekenpan verhit je olijfolie en roerbak je de courghetti kort, zo’n 3 – 5 minuten. Verdeel de courgetti, bedek dit onder een lekkere laag prut en maak het geheel af met wat mozzarella.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *