10 april 2017 Denise 0Comment

Trots, mijn eerste recept voor een baksel! Normaal volg ik altijd netjes een recept, maar omdat ik mijn favoriete recept kwijt ben en natuurlijk ook niet meer weet waar deze weg komt ben ik zelf eens aan de slag gegaan. En het is me gelukt, ik vind mijn eigen bananenbrood heerlijk! Ik zal hem dan ook direct met jullie delen zodat jullie hem zelf uit kunnen proberen of je eigen variatie er van kunnen maken.

Nodig?

 • 3 bananen
 • 3 eieren
 • 100 gram speltmeel
 • 70 gram haver(mout)meel
 • 1 eetlepel kokosvet
 • 2 eetlepels soja yoghurt
 • 2 theelepels bakpoeder
 • 2 eetlepels honing (imker)
 • 1 of 2 eetlepels pompoenpitten
 • 1 of 2 eetlepels zonnebloempitten
 • 80 gram gemengde noten
 • handje (of 2) gele rozijnen
 • theelepel koekkruiden (kaneel of speculaaskruiden kan ook)
 • theelepel vanillepoeder (niet suiker!)
 • amandelschaafsel en pitten voor de bovenkant

Recept:

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Het makkelijkst is dan natuurlijk om eerst te beginnen met wegen; 70 gram havermout (dan kan dit vast in de blender), 100 gram speltmeel en 80 gram gemengde noten. Vervolgens prak je 3 bananen in de kom waar je in wilt gaan mengen. Voeg de eieren, al het meel, het kokosvet, de yoghurt, het bakpoeder en de honing toe en meng alles tot een redelijk glad geheel. Vervolgens spatel je alle zaden, pitten, noten, rozijnen, kruiden en vanillepoeder er doorheen. Giet het geheel in een ingevette bakvorm of siliconen bakvorm (ik gebruik zelf die laatste, deze hoef je niet in te vetten) en bestrooi het geheel nog met wat amandelschaafsel en zaden/pitten. Dan kan het geheel voor zo’n 3 kwartier in de oven. Je bananenbrood is klaar wanneer een sat├ęprikker er schoon uitkomt.deeg, rozijnen, noten, zaden, pitten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *