12 april 2017 Denise 0Comment

Niet zoveel inspiratie voor het eten en geen zin om moeilijk te doen? Dan is dit recept perfect voor jou. Je hebt maar 6 ingredi├źnten nodig en behalve een klein beetje snijwerk doen de oven en het fornuis het werk. Onderstaand receptje voor kip met pesto, tomaat en mozzarella is voor 2 personen.

Nodig?

  • 1 grote tomaat
  • 1 bol mozzarella
  • groene pesto
  • 2 stuks kipfilet
  • 160 gram bulgur

Recept:

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de tomaat en bol mozzarella in plakken. Smeer de kipfilets rondom in met pesto en leg de kipfilets op een bakplaat (vergeet niet een velletje bakpapier er onder te leggen). Zelf gebruik ik deze truffel-pesto. Vervolgens beleg je de kipfilets eerst met een laagje tomaat en daarna een lekkere laag mozzarella. Het geheel kan nu voor zo’n 20 minuten in de oven. Dit is een beetje afhankelijk van de dikte en grote van je kipfilets. Zijn ze klein of erg dun? Doe ze dan wat minder lang. Heb je lekkere grote en/of dikke stukken kip dan mogen ze zeker 20 minuten in de oven, misschien wel langer. Zet vervolgens een pan heet water op het vuur en kook hierin de bulgur gaar. Om een lekker smaakje aan de bulgur te geven voeg ik er 1 of 2 eetlepels van deze biologische bouillon aan toe. Kook de bulgur volgens de tijd die aangegeven staat op de verpakking en giet het vervolgens af. Laat het staan tot de kip ook klaar is. Simpel, maar lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *