12 mei 2017 Denise 0Comment

Eén van mijn twee favoriete warme havermout ontbijtjes van dit moment. Heerlijk tijdens de wat minder warme dagen of wanneer je behoefte hebt aan een warm lunch gerechtje. Ik heb dit gebakje van havermout met appel en rozijnen ontdekt tijdens mijn weekje Ameland en hem daar meer dan eens gegeten.

Nodig?

  • 40 gram havermout
  • soja melk
  • kleine appel
  • hand rozijnen
  • (grote) theelepel kaneel + een snufje

Recept:

Schil de appel (eventueel), snijd deze in kleine stukjes en strooi er een klein beetje kaneel over. Doe de havermout in een pannetje en giet hier soja melk over tot het net onder staat. Breng de havermout bijna aan de kook terwijl je het doorroert. Het geheel wordt dan vanzelf dikker. Wanneer je een mooie pap-achtige substantie hebt voeg je de kaneel, appel en rozijnen toe. Roer alles even goed door en wacht tot de appel ook warm is geworden. Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *