16 mei 2017 Denise 0Comment

Zelf ben ik niet zo’n bloemkool fan, maar sinds ik deze variant ken vind ik het geen enkel probleem meer om bloemkool klaar te maken en vervolgens een groot bord op te scheppen. Het is een erg makkelijk recept en je kunt zelf kiezen wat je erbij eet. Vaak kruid ik een stukje kabeljauw op dezelfde manier. Maar bloemkool in curry madras smaakt natuurlijk ook met een stukje kip en wat aardappelpuree of krielaardappeltjes uit de oven.

Nodig?

  • 1 bloemkool
  • curry madras bijvoorbeeld deze van Jonnie Boer
  • tarwebloem
  • kabeljauw (of ander stuk vis/kip/vlees)
  • olijfolie

Recept:

Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook deze kort (een minuut of 8). Maak ondertussen een mengsel van bloem en curry madras. De verhouding is 2:1, dus twee eetlepels bloem met één eetlepel curry madras kruiden. Maak hiervan zoveel als je nodig bent. Indien je de vis hier ook mee wilt kruiden kun je dit eerst doen. Vervolgens giet je de bloemkool af en kun je deze door het mengsel halen. Eerder was ik hier heel lang mee bezig, door netjes de mini roosjes één voor één door het mengsel te halen, tegenwoordig maak ik het mengsel in een kom, voeg de bloemkool toe en schud het geheel goed door elkaar. Vervolgens pluk ik de roosjes er weer uit. Zet ondertussen een koekenpan op het vuur met een ruime hoeveelheid olie. Bak de bloemkool tot ze lekker bruin beginnen te worden, een beetje zoals bij gebakken aardappelen. De vis kun ondertussen in een andere pan klaarmaken, maar omdat vis vaak maar kort op hoog vuur moet kun je dit na de bloemkool ook in dezelfde pan doen. Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *