30 mei 2017 Denise 0Comment

Eerder deze maand schreef ik al over de gezonde(re) sauzen van de Albert Heijn. Hier heb ik natuurlijk ook wat mee gedaan, wat resulteerde in onderstaand mega simpele recept van rijst met kip en tikka masala. En het kan zelfs nog makkelijker dan hoe ik het heb gemaakt, namelijk voorgesneden kip kopen. Moeilijker ook, door niet een kant en klare bak met voorgesneden groenten te kopen maar zelf netjes alles los tet kopen en te snijden.

Nodig?

  • 2 kipfilets
  • 1 pot  saus Tikka Masala mais & gele paprika
  • paprikapoeder
  • 400 á 500 gram Aziatische wokgroenten (shiitake, wortel, komkommer en paksoi)
  • 200 gram zilvervliesrijst

Recept:

Kook de rijst volgens de verpakking en snijd ondertussen de kipfilet in stukken. Verhit wat olie in een wok en wok de kip tot deze een mooi kleurtje krijgt. Kruid de kip licht met wat paprikapoeder en voeg de Aziatische wokgroenten toe. Voorkom dat de kip droog wordt door het geheel niet te lang te wokken. Vervolgens voeg je de tikka masala toe en warm je het geheel op laag vuur op. Als laatste schep je de rijst er doorheen. Zo heb je binnen 20 minuten en weinig werk een heerlijk gerecht op tafel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *