23 juni 2017 Denise 0Comment

Overheerlijk deze wraptaart met groenten en kippengehakt. Het was een probeersel, maar na een hele drukke week en dag (we kopen een huis!) hebben wij hem met z’n tweeën helemaal opgegeten en onze vingers er bij afgelikt! Maar stiekem kun je hier prima met z’n drieën van eten.

Nodig?

 • 2 teentjes knoflook
 • 200 gram kippengehakt
 • 1 tomaat
 • 1 (rode) paprika
 • 1 rode ui
 • 250 gram kastanje champignons
 • 250 gram kleine rode kidney bonen (zak van Hak)
 • 215 gram doperwten, linzen en mais mix (ook een zak van Hak)
 • 125 gram crème fraîche light
 • 1 blikje geconcentreerde tomatenpuree
 • kurkuma
 • paprikapoeder
 • geraspte mozzarella
 • 3 meergranen wraps

wraps-groenten-kidney bonen-champignons-linzen-paprika

Recept:

Voordat je begint met het maken van de prut voor deze wraptaart met groenten en kippengehakt verwarm je de oven voor op 180 graden Celsius. Ondertussen snijd je alle groenten fijn, behalve de zakken van Hak natuurlijk. Vervolgens giet je wat olie in de pan en rul je het kippengehakt lichtbruin. Wanneer het rauwe er vanaf is kruid je het gehakt goed met kurkuma en paprikapoeder en voeg je alle groenten toe. Ook pers je de knoflook uit boven de pan. Na een paar minuten, wanneer de kastanje champignons mooi gekrompen zijn, voeg je de crème fraîche en tomatenpuree toe. Roer alles goed door en laat het enkele minuten staan. Zo heb jij even tijd om een ronde ovenschaal op te diepen. Nu beginnen we met het maken van de wraptaart. Als eerste schep je een laagje vulling in de schaal. Bodem bedekt? Dan leggen we hier een wrap op. Vervolgens weer een laagje prut en weer een wrap. Dit herhaal je nog één keer en je eindigt met een laagje vulling. Hier strooi je nog lekker wat geraspte mozzarella overheen en dan is de taart klaar om in de oven te gaan. Zelf heb ik hem er een half uur in laten staan, dan krijgt de kaas een mooi donker kleurtje en is de bovenkant lekker knapperig. Maar afhankelijk van waar je van houdt en je oven zal het er zo tussen de 25 en 35 minuten in moeten.

wraptaart-kidney bonen-linzen mix-paprika-champignons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *