25 juli 2017 Denise 0Comment

Heerlijk voor in het weekend, wanneer je net die paar minuutjes meer tijd hebt om een ontbijtje klaar te maken. Want moeilijk is het niet, alleen het kost net even meer tijd dan een bakje yoghurt inschenken. Deze chocolade mugcake met kaneel heb ik opgeleukt en opgesnoept met een klein beetje soja yoghurt, wat mango, ananas en cacaonibs. Echt een feestje op de vroege ochtend.

Nodig?

  • 1 ei
  • 1/2 banaan
  • 1 el (rauwe) cacao poeder
  • 3 el havermout
  • 1 tl kaneel

Recept:

Prak de banaan goed fijn en kluts vervolgens het ei erdoor. Voeg de havermout, de cacao en het kaneel toe en roer alles goed door elkaar. Indien je van zoet hout kun je ook nog wat honing toevoegen, maar dit heb ik zelf niet gedaan. Giet het mengsel vervolgens over in een mok of 2 kleine kopjes en zet het geheel nog zo’n 3 minuten in de magnetron. Indien je wilt kun je er nog wat toppings bij nemen als rood fruit of zoals ik in dit geval heb gedaan een beetje yoghurt en wat tropisch fruit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *