8 augustus 2017 Denise 0Comment

Deze wortelwrap met kip, ei, sla en kastanje champignons is slechts één van de vele variaties die je kunt maken. Meestal maak ik ze niet zo uitgebreid, maar het was zaterdag en ik had wat ei en kastanje champignons over. Vandaar deze lekkere wrap. Wat je trouwens niet op de foto ziet, is dat ik hem heb afgemaakt met een heel klein beetje geraspte mozzarella en wat drupjes soja yoghurt.

Nodig?

  • 2 wortelwraps
  • sla
  • gerookte kip
  • 2 eieren
  • 5 kastanje champignons
  • 1/2 paprika

Recept:

Ik vind het altijd makkelijk om eerst alles te snijden en klaar te zetten voor ik aan de opbouw begin. In dit geval begin ik met het (dik) snijden van de kastanje champignons. Deze kun je dan dan alvast roerbakken. Ondertussen snijd je de paprika en kluts je de 2 eieren. Wanneer de champignons een kleurtje krijgen schuif je ze allemaal naar één helft van de pan en kan rul je op de andere helft de eitjes. Wanneer alles klaar is kun je de wraps gaan opbouwen. Ik begin altijd met een laagje sla en daarop wat reepjes paprika. De gerookte kip scheur je in kleinere stukjes en verdeel je dan netjes over het midden (dit doe je natuurlijk met alles, anders gaat het oprollen zo moeilijk). Hierna volgt het ei en uiteindelijk de kastanje champignons. Om het af te maken kun je er nog een klein beetje geraspte mozzarella overheen strooien (niet teveel!) en wat drupjes soja yoghurt. Wil je de wraps meenemen gaat dit het makkelijkst in aluminium folie. Die kun je dan ook steeds een stukje verder afwikkelen tijdens het eten zodat de vulling er niet uitvalt. Wil je ze direct opeten adviseer ik je in ieder geval wat folie om het einde te wikkelen, zodat de wrap mooi in elkaar blijft zitten, dit eet tenslotte wel zo makkelijk 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *